Priznanje za Čarobno selo u akciji Godišnje turističko sumiranje

 Autor visitserbia

Priznanja za najuspešnije u akciji Godišnje turističko sumiranje!

U velikoj akciji portala VisitSerbia.org, koja je trajala od 7. januara, a završena svečanom dodelom priznanja na Beogradskom sajmu turizma, turistički radnici koji se bave receptivnim turizmom u Srbiji, dodelili su ukupno 14 priznanja najznačajnijim projektima realizovanim u 2012. godini.

 

U različitim kategorijama dodeljena su priznanja onima koji su od članova komisije dobili najviše glasova:
Priznanja za Novi turistički sadržaj u 2012. godini dobili su Aqua park Petrolend iz Bačkog Petrovca i Hotel Premier Aqua iz Banje Vrdnik.
 
U kategoriji Novi sjaj nagradjena je Nova stalna izložbena postavka na arheološkom nalazištu Belo Brdo u Vinči kao i rekonstrukcija kompleksa Bedem i kula mortilja u Novom Pazaru.
U kategoriji Tehnoloških inovacija priznanje je uručeno hotelu Royal Spa u Banji Koviljači za uvodjenje geotermalne energije i Android aplikaciji Srbija za mlade.
U kategoriji Kreiranja novih turističkih proizvoda priznanja su uručena za projekat iBikeBelgrade i Čarobno selo u opštini Mionica.
Priznanja su takodje dodeljena i za projekat Discover south-east Serbia, turistički portal koji predstavlja turističku ponudu Jugoistočne Srbije kao i Zeleni pasoš Srbija – edukativni pasoš namenjen turistima kroz koji se promoviše održivi turizam (kategorija Ostalo)
Za ove projekte je ocenjeno da će imati najveći uticaj na povećanje turista na destinaciji kao i da podržavaju principe održivog turizma.
Specijalna priznanja su dodeljena za doprinos razvoju turizmu kroz donatorstvo za etno salaš Balažević u Tavankutu kao i uredjenje centralnog parka u Sjenici koji su privatne donacije i lep primer kako se na najlepši način može pomoći razvoj određene sredine. Specijalno priznanje otišlo je i za Srpsku magazu, turistički portal za promociju srpskih autentičnih proizvoda. Specijalno priznanje je dodeljeno je i za Rečnik za seoska domaćinstva – namenjeno domaćinima koji žele da budu što bolji domaćini svojim gostima iz inostranstva.