Васкршњи наградни конкурс

И 10.наградни конкурс, 2014.

 

УГ КРЕАТИВА-КРЕАТИВНО ОБРАЗОВАЊЕ поводом 10.међународне смотре дечјег стваралаштва, објављује јубиларни:

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС: за најбољи поетски и прозни рад 

„ОГЊИШТЕ У ИСКРИ СЕЋАЊА“  (пожељно је да се радови шаљу и у електронском обликунајуспешнији литерарни аутори биће похваљени, чиме ће стећи право учешћа на 10. Дечјем васкршњем сабору)

ЛИКОВНИ КОНКУРС: За најбољи  ликовни рад (техника по слободном избору):

„ОГЊИШТЕ У ИСКРИ СЕЋАЊА“  (Радове можете слати поштом или електронским путем на  ФБ групу „ОГЊИШТЕ У ИСКРИ СЕЋАЊА“;  Уколико радове шаљете електорнским путем, будите спремни да исте пошаљете поштом уколико  уђу у ужи избор; Најуспешнији ликовни аутори биће похваљени чиме ће стећи право учешћа на 10. Дечјем васкршњем сабору)

ДРАМСКИ КОНКУРС: за најбољи дечји позоришни комад

„ОГЊИШТЕ У ИСКРИ СЕЋАЊА“  (Аматерске снимке позоришних представа у трајању од 8-10 минута  шаљите најкасније до 20. фебруара. Петочлане позоришне групепредстављаће своју школу  на такмичењу за најбољу Васкршњу представу 21. априла 2014. у Мионици)

ФИЛМСКИ КОНКУРС: за најбољи дечји кратки филм

„ОГЊИШТЕ У ИСКРИ СЕЋАЊА“  (Обрадити тему у форми кратког филма у трајању до 4 минута;  Филм може да буде снимљен мобилним телефоном или камером; Пожељно је да са видео клипом буде комбинован текст, слика, звук; Сви клипови морају имати исти назив: «Огњиште у искри сећања на Дечјем васкршњем сабору»; Учешће је појединачно, искључиво један аутор-један филм; Аутор клипа има ментора који одговара за аутентичност филма.)

1.Vaskrs

КО МОЖЕ УЧЕСТВОВАТИ НА КОНКУРСУ?

На васкршњем конкурсу могу учествовати сва деца узраста 6-15 година из Србије и дијаспоре.

КАКО ПОСЛАТИ РАДОВЕ?

  1. Дечје позоришне представе слати поштом у ДВД формату до 20.фебруара 2014.
  2. Дечје кратке филмове поставити на Јутјуб најкасније до 20.фебруара 2014.
  3. Литерарне радове до 20.фебруара 2014. слати поштом, обавезно одштампане у пет примерака.
  4. Ликовне радове можете слати, до 20.фебруара 2014., и  електорнским путем на ФБ групу„OГЊИШТЕ У ИСКРИ СЕЋАЊА“, али оне који буду ушли у финале биће потребно послати и поштом.

Индивидуални учесници могу да пошаљу један рад, а установе и асоцијације до 20 радова различитих аутора у категорији ликовних и до 10 у категорији литерарних радова.

ШТА СВАКИ РАД МОРА ДА САДРЖИ?

Сви радови  треба да садрже пуну адресу аутора, име наставника, мејл школе, наставников контакт телефон и мејл адресу.  (радови са непотпуним, нечитким подацима и без контакт телефона и  мејл адресе,  школе или наставника, неће се вредновати).

Похваљени ученици биће благовремено обавештени и позвани да учествују  на 10. Дечјем васкршњем сабору, 21-22. априла 2014.,  када ће се прогласити и наградити  победници у свим категоријама.

Контакт:

УГ КРЕАТИВА

Бања Врујци бб,
14 243 Горња Толпица

Телефони: 062.8077.389, 062.8077.400, 062.8077.387

имејл: decjivaskrsnjisabor10@gmail.com

www.kreativnoobrazovanje.co.rs

www.carobnoselo.co.rs

www.kreativnacarolija.wordpress.com