1. део: Креатива на 33. Међународном сајму туризма

 

О МЕСТУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ КРЕАТИВНЕ ЕТНО-ЕКО ШКОЛЕ

Бања Врујције смештена у подножју планина Сувобор и Маљен, између Љига и Мионице. Припада општини Мионица и Колубарском округу. Бања Врујци и њена околина су окружени живописним брежуљцима и сликовитим пејзажима нетакнуте природе.  Кроз Бању протиче река Топлица, чији назив говори о постојању топле воде у Бањи Врујци. Температура воде која извире у самом центру Бање је 26-27 степени, спада у групу олигоминералних вода. У терапијске сврхе вода се користи за купање и за пиће.
Лековита својства воде и бањског блата огледају се у лечењу реуматских оболења, стерилитета, ишијаса, проширених вена, високог крвног притиска, кожних болести...
У Бањи Врујци се налази комплекс базена који су јединствени у Србији, јер се налазе на самим изворима топле бањске воде, што их чини проточним. Поред лечења наведених болести, Бања Врујци је идеалан избор за одмор, рекреацију, забаву, пешачење, пецање, камповање, као и низ других активности. Удаљена је од: Београда 92км, Панчева 113км, Обреновца 65км, Ваљева 30км, Чачка 75км и Новог Сада 170км

Проверите зашто хиљаде туриста сваке године борави у Бањи Врујци – извори бањске лековите воде, лековито бањско блато, базени, нетакнута природа, чист ваздух, домаћа кухиња као и повољан географски положај Бање Врујци у односу на веће градове у Србији су само неки од разлога да посетите ово познато  туристицко место и Креативну етно-еко школу.

ОКОЛИНА БАЊЕ ВРУЈЦИ

Боравак у Бањи можете употпунити обиласком околине која има културну и историјску вредност.

Струганик (5км) - Родна кућа Војводе Живојина Мишића - Музеј

Рибница (7 км) - Река Рибница, Рибничка пећина и црква Светог Петра и Павла.

Равна гора (29км) - Спомен обележје Дражи Михајловићу

Боговађа (23 км) - Манастир Боговађа

Рајац (23 км) - Планина Рајац, манифестација "Косидба на Рајцу" средином јула.

Дивчибаре (30км) - Планина излетиште

Околина Бање Врујци је испресецана шумама и речицама које су погодне за шетњу, пецање, излете у природи као и за многе друге активности. Реке Топлица, Колубара и Лепеница су погодне за бављење спортским риболовом.  

 

Кључне речи: