Predstavljeno „Čarobno selo”

 

„Čarobno selo“, koje se realizuje u partnerstvu između udruženja građana „Kreativa“ iz Banje Vrujci i OŠ „Milan Rakić“, predstavljeno je 17. aprila u okviru „Dečjeg vaskršnjeg sabora“, manifestacije za decu koja se održava osmi put i podstiče dečje likovno, literarno i dramsko stvaralaštvo.

Prezentaciji ove jedinstvene destinacije na kojoj deca u minijaturnom selu od kućica različitih boja, kroz igru sa vilama i čarobnjacima uče o životu na selu, brinu o prirodi, prave tradicionalna jela i rukotvorine, prisustvovalo je preko 50 nastavnika osnovnih škola i vaspitača u obdaništima i 30 učenika mlađih razreda iz partnerskih organizacija i to iz „Prve osnovne škole“ iz Valjeva, OŠ „Sava Kerković“ iz Ljiga i OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice, te Crvenog krsta iz Vršca. 

„Svesni smo, da ako želimo u ’Čarobnom selu’ rasađivati kreativnost, moramo razvijati kritičko mišljenje i ponašanje kod učenika tako što ćemo im dati priliku da se igraju idejama, da iste lako modifikuju, ali i da ih lagano oslobađamo straha koji redovan školski sistem neumitno nameće“, rekla je Željana Radojičić Lukić, koordinator projekta.  VIŠE OVDE