Jesenja gozba u Čarobnom selu za decu iz German Elementary School-Belgrade

 

cropped-carobno-selo.jpg 

U okviru kampa „Jesenja gozba“ 27. i 28. 9. 2012. Čarobno selo posetili su učenici mlađih razreda Nemačke osnovne škole iz Beograda. U toku boravka mališani su učestvovali u radioničarskim aktivnostima u Čarobnom selu kroz koje su, podeljeni u grupe, naizmenično postajali Čarobni kuvari, Čarobne zanatlije, Čarobni vidari, Čarobni umetnici baveći se pri tom mešenjem testa, tkanjem, sakupljanjem lekovitog bilja, komišanjem i krunjenjem kukuruza, igranjem čobanskih igara.

Sve ove aktivnosti mališani su uspešno savladali uz pomoć vila čarobnica koje su bile njihove nesvakidašnje učiteljice spremne da odgovore na svako njihovo pitanje, ali i da komuniciraju sa njima na engleskom o nemačkom jeziku, jer je veći deo učenika poreklom sa nemačkog govornog područja. Osim radionica u Čarobnom selu, učenici su pohađali i radioničarske aktivnosti na zatvorenom bazenu hotela „Vrujci“ gde su bili i smešteni.


Odlično osmišljeni sadržaji u prirodnim ambijentalnim učionicama sve vreme držali su dečju pažnju. Njihova zadovoljna lica i osmesi jasno pokazuju da su neizmerno uživali u ovom, za njih, neobičnom ambijentu i nesvakidašnjim aktivnostima, jer za decu iz grada Čarobno selo predstavlja neponovljiv doživljaj. To su potvrdili i učitelji Nemačke osnovne škole iz Beograda, koji planiraju da nastave sa izvođenjem rekreativnih nastava u Čarobnom selu smatrajući da je ovo jedinstvena ponuda u Srbiji i da je ovakav vid nastave u prirodi, baziran na aktivnom učenju, najprihvatljiviji za učenike.